کابین آسانسور مدرن ( لوکس و لاکچری ) – لیست قیمت کابین آسانسور جدید

کابین آسانسور مهم ترین و اساسی ترین جز آسانسور می باشد. کابین یک قطعه مکانیکی است که افراد به منظور جابه جایی بین طبقات از آن استفاده می کنند. زیبایی ظاهری و امنیت کابین بسیار حائز اهمیت می باشد. و در طراحی کابین باید به این دو مورد توجه ویژه ای داشت. کابین از اجزای مختلفی تشکیل شده است . مهم ترین اجزای کابین عبارتند از : چارچوب یا همان یوک، سکو یا همان محل ایستادن مسافر و دیواره ‌ها . که متناسب با سلیقه طراح می توانند ، متفاوت باشند.

کابین‌ آسانسور به غیر از اجزای اصلی ، یک سری لوازم و تجهیزات هم دارد که عبارتند از : سقف، کف ، درب ، دستگیره ، شستی و صفحه نمایشگر و موزیک و غیره. این تجهیزات متناسب با سلیقه طراح و سازندگان بحث‌ های زیبایی ‌شناسی متفاوت خواهند بود.

کابین آسانسور

کابین آسانسور

امنیت کابین

امنیت مهم ترین اصل در طراحی آسانسور می باشد. و این موضوع بسیار حائز اهمیت می باشد. بخش های مختلف کابین از قبیل دیواره‌ ها، سقف، کف، قاب و کفشک کابین باید در برابر نیروهای وارده از مقاومت کافی برخوردار باشند. در طراحی کابین نباید از موادی که مستعد آتش سوزی هستند یا موادی که در اثر گرما ، گازهای خفه کننده تولید می کنند ، استفاده کرد.

اجزای تشکیل‌دهنده کابین آسانسور

کابین از یکسری اجزای اصلی تشکیل شده است که عبارتند از :

1. چارچوب یا یوک

منظور از چارچوب یا یوک کابین یک چارچوب فلزی است که مجموعه کابین را در بردارد. که به آن قاب نگهدارنده کابین گفته می شود. جنس چهارچوب معمولا از فلزات مقاوم می باشد که سایر تجهیزات به آن وصل می شوند.

وزن کابین به همراه وزن مسافران به سیم بکسل ها یا سیستم هیدرولیک توسط یوک یا همان چارچوب منتقل می شود ، از این رو تنظیم بودن چهارچوب برای جلوگیری از انجراف کابین بسیار اهمیت دارد.

2. درب کابین

درب کابین یکی از مهم ترین اجزای کابین آسانسور می باشد. درب آسانسور نقش مهمی در حفاظت از مسافران و جلوگیری از برخورد آن ها با دیواره چاه در حین حرکت دارد. درب کابین در مدل های دولته یا سه لته طراحی می شود . می تواند نیمه اتوماتیک یا تمام اتوماتیک باشد.

3. کفپوش کابین

کف‌ پوش کابین می تواند جنبه ی تزئینی داشته باشد. کفپوش ها می توانند از جنس پارکت، پی وی سی، لمینیت، سنگ معرق و سنگ ساده باشند. کف ‌پوش‌ های پی وی سی به آسانی قابل شست و شو هستند و از نظر مقاومت و دوام در سطح بالایی هستند.

کف‌ پوش ‌های سنگی کابین آسانسور می توانند به شکل مرمریت و گرانیت باشند. مهم ترین نکته در انتخاب این کفپوش ها این است که این کفپوش ها بسیار سنگین می باشند.

در طراحی کفپوش کابین و استفاده از مصالح باید به تحمل وزن مسافران توجه کرد، و طراحان و سازندگان باید به بالانس کردن در حالت سکون توجه ویژه ای داشته باشند . بارگیری سکوی کابین باید به اندازه ای باشد که بدون اعمال نیرو های زیاد به کفشک‌ های راهنما، به شکل معلق و آویزان در مرکز ثقل خود باقی بماند.

4. دیواره کابین

دیواره کابین نیز جزو اجزای تزئینی کابین می باشد. دیواره کابین می تواند از جنس کامپوزیت، استیل، ورق گالوانیزه، شیشه یا پانوراما، ام دی اف باشد.

5. دیواره کامپوزیت

در این نوع کابین آسانسور دیواره ها از جنس ورق ‌های کامپوزیت فرمیکا و ورق ‌های استیل یا ام دی اف همراه با استیل می باشند و بسیار متنوع می باشند.

6. دیواره استیل

دیواره های استیل جزو پرطرفدارترین دیواره ها می باشند. این دیواره ها در مقایسه با دیواره های شیشه ای وزن کمتری دارند.

7. دیواره گالوانیزه

استفاده از این دیواره ها در ساختمان ‌های تجاری ، اداری و برج ‌ها رایج می باشد. از آنجایی که در این اماکن از آسانسور های اختصاصی برای حمل بار و اثاثیه استفاده می‌ شود ، بحث تزئینات چندان اهمیت ندارد. از این رو مقاومت دیوار کابین آسانسور در برابر ضربه بسیار حائز اهمیت می باشد. از این رو برای دیواره کابین از ورق های گالوانیزه استفاده می ‌شود.

8. دیواره شیشه‌ای

این دیواره ها از نظر زیبایی شناسی بسیار حائز اهمیت می باشند. و بیشتر جنبه ی تزئیناتی دارند. متناسب با سفارش مشتری یکی از دیواره ها یا هر سه ی آن ها می توانند از جنس شیشه باشند.
کابین ها می توانند در اشکال مختلف اعم از تخت یا نیم ‌دایره طراحی شوند.

9. دیواره ام دی اف

دیواره های ام دی اف در برابر کثیفی و ضربه از مقاومت بالایی برخوردارند. این دیواره ها از تنوع رنگی بالایی برخوردارند و می توانند با هر نوع طراحی متناسب باشند.

10. آینه کابین آسانسور

معمولا در تمامی آسانسورها آینه نصب می شود. آینه ها فضای داخل کابین را بزرگ تر از اندازه واقعی نشان می دهند. این موضوع می تواند استرس و ترس افراد از محیط های بسته را کاهش دهد. لازم به ذکر است که بگوییم ، نصب غیر اصولی و یا نصب آینه‌ های غیر استاندارد می ‌توانند حادثه آفرین باشند.

11. سقف کابین

برای تزئین سقف آسانسور می توان از سقف‌های کاذب با نورپردازی‌های متنوع و مختلف استفاده کرد. سقف ها می تواند از جنس ورق‌های کامپوزیت، فرمیکا یا انواع طلق و استیل باشند.

12. دستگیره کابین

دستگیره یکی دیگر از اجزای کابین آسانسور می باشد که علاوه بر زیبایی ،کاربردهای زیادی دارد. دستگیره علاوه بر ایجاد فضا در مقابل آینه می تواند ،ابزاری برای کمک به افراد سالمند و کم توان برای ایستادن باشد.

13. پنل شستی کابین

شستی کابین هم جنبه ی کاربردی دارد و هم جنبه ی تزئینی دارد. از این رو در انتخاب شستی علاوه بر کیفیت ، باید جنبه ی زیبایی را مد نظر قرار داد. تا نمای ظاهری کابین زیبا باشد.

14. فوتوسل

فوتوسل قطعه ای است که در درب آسانسور تعبیه می شود. این قطعه در هنگام قرار گرفتن مانع بین درب از بسته شدن آن جلوگیری می کند.

15. هواکش کابین آسانسور

هواکش برای تهویه هوای داخل کابین مورد استفاده قرار می گیرد. هواکش باید در نقطه‌ای از کابین نصب شود که گردش هوای داخل و بیرون کابین آن به مطلوب ‌ترین شکل ممکن انجام شود.

حفظ و نگهداری کابین و عملیات تعمیر

با سرویس و نگهداری آسانسور می توان ، طول عمر آن را افزایش داد. از این رو آسانسور باید به صورت مرتب و منظم تعمیر شود. تا قطعات آسیب دیده در صورت نیاز تعویض یا تعمیر شود. توجه به ظرفیت استفاده و رعایت نظافت و پاکیزگی آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

قیمت کابین آسانسور

قیمت کابین آسانسور

قیمت کابین آسانسور

قیمت کابین به فاکتورهای مختلفی از جمله المان های مورد استفاده ، مواد و مصالح بستگی دارد. تزئینات داخل کابین هم در تعیین قیمت کابین موثر هستند.

ابعاد کابین

ابعاد کابین به کاربری کابین بستگی دارد. به عنوان مثال ابعاد آسانسور های تخت ‌بَر، خودرو بَر، برانکارد بَر از آسانسور های معمولی مورد استفاده در ساختمان متفاوت می باشد.

کمترین فاصله میان بدنه کابین با سطح داخلی دیواره چاه ۲ سانتی متر و بیشترین این فاصله ۵ سانتی متر می باشد.
فاصله ی میان چهارچوب و کابین در آسانسور های مسافربر با استفاده از قطعات ارتجاعی همچون قطعات لاستیکی یا فنری پر می‌شود . این کار از ارتعاشات ناشی از حرکت جلوگیری می کند.

فضای مطلوب و مفید کابین آسانسور متناسب با ظرفیت آن می باشد. این فضا توسط سقف و کف کابین احاطه می ‌شود . خروجی های کابین عبارتند از : درب کابین و سیستم تهویه و همین طور درب خروج اضطراری .

روشنایی در کابین

روشنایی در کابین

روشنایی در کابین

برای روشنایی درون کابین از سیستم روشنایی استفاده می‌ شود . فلورسنت ، محبوب ‌ترین و پرطرفدار ترین نوع روشنایی می باشد.

اندازه و ابعاد استاندارد کابین

مطابق با قواعد و استانداردها برای ظرفیت ‌های بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ کیلوگرم به ازای افزوده شدن هر ۱۰۰ کیلوگرم ۱۶ سانتی‌متر به حداکثر مساحت داخلی کابین اضافه می شود.

انواع کابین آسانسور

انواع کابین آسانسور

انواع کابین آسانسور

کابین به انواع متفاوت زیر دسته بندی می شود :

نیم ‌کابین

این نوع از کابین ها در بالابر ها پیاده سازی و اجرا می شود. این کابین ها در ارتفاعات مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. از نظر ایمنی و امنیت در سطح پایینی هستند. نیم کابین ها از یک کفی و نرده‌ای کشیده شده به دور آن تشکیل می شوند.

تمام‌ کابین

تمام کابین ها از امنیت بالایی برخودار هستند. در آسانسورها و بالابرها کاربرد دارند و به منظور جابه جایی افراد بین طبقات کاربرد دارند.

جنس کابین

جنس کابین آسانسور به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد که عبارتند از : وزن مجاز کابین، ، ظرفیت آسانسور، قدرت موتور، منطقه‌ای که قرار است آسانسور نصب شود، تاثیرات نور خورشید بر آن و غیره.

به عنوان مثال اگر کابین در معرض نور مستقیم خورشید قرار بگیرد. به دلیل انعکاس نور نباید از جنس استیل باشد. یا اینکه اگر آسانسور باربری باشد ، استفاده از جنس استیل به دلیل سنگین شدن وزن مناسب نمی باشد.

نکات مهم در افزایش ایمنی کابین

ایمنی و امنیت کابین یک موضوع بسیار مهم در طراحی آساهنسور می باشد. برای این منظور باید از متخصصین طراحی آسانسور کمک گرفت. و به متریال به کار رفته در طراحی کابین توجه کرد.
یکی از خطراتی که ممکن است ، امنیت کابین آسانسور را تحت تاثیر قرار دهد ، آتش سوزی کابین می باشد. در حال حاضر بازرسان استاندارد ، به متریالی که احتمال آتش سوزی دارد ، ایراد می گیرند. برای دریافت گواهی استاندارد آسانسور باید تمامی این موارد رعایت شود.

لرزش کابین

گاهی اوقات ممکن است کابین دچار لرزش یا تکانه هایی شود. که این لرزش ها می توانند دلایل متعددی داشته باشند. لرزش ها می توانند عمودی و یا افقی باشند. مداوم بودن لرزش ها می تواند به سیستم آسانسور آسیب جدی وارد کند یا امنیت آن را به خطر بیاندازد.
لرزش آسانسور می تواند به دلیل ایراد در نصب و بی دقتی در راه اندازی آن باشد.

نصب آسانسور یک کار تخصصی است و باید با دقت زیادی انجام شود.

کابین آسانسور جزو قطعات اصلی و مهم آسانسور است. چرا که افراد با کابین سروکار دارند. از این رو امنیت و آرامش افراد در کابین بسیار حائز اهمیت می باشد. بنابراین انتخاب کابین ، بسیار اهمیت دارد . برای داشتن یک انتخاب ایده ‌آل باید تمام جوانب مد نظر قرار داد .

کابین آسانسور جدید شیک ( لوکس و لاکچری)

کابین آسانسور جدید

کابین آسانسور جدید

همانگونه که در بالا نیز اشاره کردیم . کابین مهم ترین جز آسانسور است و برای جابه جایی افراد مورد استفاده قرار می گیرد و افراد با این جز سرو کار دارند. از این رو زیبایی و شیک بودن آن بسیار حائز اهمیت می باشد.

افراد در یک کابین شکیل و زیبا احساس رضایت‌مندی بیشتری دارد و فضای کابین برای آن ها دلچسب و جذاب خواهد بود.

کابین شیک تاثیر زیادی در کیفیت و جذابیت آسانسور دارد و رضایت مشتریان را به دنبال خواهد داشت.

در طراحی آسانسور های شیک و پرطرفدار از متریال و اجناس با تنوع بالا ومرغوب استفاده می ‌شود. برای دیواره های کابین از از اجناس مختلف نظیر شیشه، استیل، ام دی اف و فرمیکا استفاده می‌ شود.

طراحی یک کابین شکیل و جذاب با استفاده از متریال مرغوب و متنوع، علاوه بر جذب مشتری تاثیر زیادی در امتیاز و کیفیت ساختمان محل نصب دارد. این موضوع می تواند در قیمت ساختمان نیز تاثیر مستقیم داشته باشد. ازاین رو به جرات می توانیم بگوییم که نقش کابین در امتیاز ساختمان موثر می باشد.

ویرایش جدید استاندارد کابین آسانسور

*وجود هرگونه تورفتگی ویا گسترش سطح ،حتی با ارتفاع کمتر از یک متر با درب جدا کننده یا بدون درب، تنها در صورتی مجاز میباشد که مساحت این قسمت افزوده در مساحت مفید کابین منظور شده باشد.

تعداد مسافران را میتوان:

الف) از تقسیم بار نامی (جدول1) بر عدد 75 و گرد کردن نتیجه به پاییترین عدد صحیح به دست آورد و یا با استفاده از(جدول 2) که مقدار مقدار کمتر را به دست میدهد تعیین کرد.

جدول1

بار نامی ،جرم kg حداکثر مساحت مفید کابین m2 بار نامی ،جرم  kg حداکثر مساحت مفید کابین m2
(1)100 37/0 900 20/2
(2)180 58/0 975 35/2
225 70/0 1000 40/2
300 90/0 1050 50/2
375 10/1 1125 65/2
400 17/1 1200 80/2
450 30/1 1250 90/2
525 45/1 1275 95/2
600 60/1 1350 10/3
630 66/1 1425 25/3
675 75/1 1500 40/3
750 90/1 1600 56/3
800 00/2 2000 20/4
825 05/2 2500(3) 00/5

یادآوری1:حداقل مقدار برای آسانسور یک نفره.
یادآوری2:حداقل مقدار برای آسانسور دو نفره.
یادآوری3:به ازای هر 100کیل گرم اضافه تر از250کیلوگرم ، مقدار 16/0متر به مساحت کابین اضافه میگردد.
یادآوری4:برای مقادیر بار مساحت از روش درون یابی خطی به دست می آید.

جدول2

حداقل مساحت مفید کابین m2 تعداد مسافران حداقل مساحت مفید کابین m2 تعداد مسافران

87/1

01/2

15/2

29/2

43/2

57/2

71/2

85/2

99/2

13/3

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

28/0

49/0

60/0

79/0

98/0

17/1

31/1

45/1

59/1

73/1

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

برای ظرفیت بیش از 20 نفر به ازا هر مسافر 115/0متر مربع به سطح کابین افزوده میشود.

*شیشه دیواره ها (در صورت وجود) باید از نوع چند لایه بوده و همچنین در برابر آزمون های شوک آونگی که در پیوست زیر آمده است مقاوم باشند. بعد ادز انجام آزمون ایمنی دیواره نباید تحت تاثیر قرار گرفته باشد.

-در صورتی که صفحات مطابق جدول الف 1 و الف 2باشند نیازی نیازی به انجام آزمون ضربه ای آونگی نمیباشد ، زیرا صفحاتی با این ویژگیها این آزمونها را فراهم میسازند.

جدول الف1:صفحه های شیشه ای تخت مورد استفاده در کابین

نوع شیشه قطر دایره محیطی
حداکثر 1m حداکثر m2
حداقل ضخامت بر حسب mm حداقل ضخامت بر حسب mm
چند لایه مقاوم شده

8

76/0+ 4+4

10

76/0 +5+5

چند لایه

10

76/0 +5+5

12

76/0 +6+6

جدول الف 2:صفحه های شیشه ای تخت مورد استفاده در درهای کشویی افقی

نوع شیشه حداقل ضخامت mm

عرض

mm

ارتفاع آزاد درب m نحوه نصب صفحات شیشه ای
چند لایه مقاوم شده

16

76/0 +8+8

360 تا 720 حداکثر 1/2 دو نگهدارنده در بالا و در پایین

چند لایه

16

76/0 +8+8

300 تا 720 حداکثر 1/2 دو نگهدارنده در بالا و در پایین و در یک طرف

10

76/0 +8+8

76/0 +5+5

300 تا 780 حداکثر 1/2

همه وجوه

مقادیر این جدول در صورتی معتبر میباشد که نگهدارنده های از سه یا چهار طرف بطور محکم به یکدیگر متصل شده باشند.
  • دیواره هایی که در آنها شیشه د رارتفاع کمتر از 10/1متر از کف قرار گرفته باید دارای دستگیره ای در ارتفاع بین 90/0متر تا 10/1 متر باشند این دستگیره ها باید به قسمت دیگری به غیر از شیشه نصب شده باشد.
  • نصب شیشه در دیواره باید بگونه ای انجام گیرد تا از خارج شدن شیشه از قید و بست های آن حتی در صورت نشست آن اطمینان حاصل شود.
  • لته های شیشه ای باید دارای نشانه گذاری حاوی اطلاعات زیر باشد.

الف)نام سازنده و علامت تجاری
ب)نوع شیشه
پ)ضخامت

  • دیواره ها، کف و سقف کابین نباید از موادی که نوع و مقدار گاز و دودهایی که میتوانند تولید خطرناک باشد ساخته شوند.
  • آینه ویا شیشه تزیینی به کار رفته در دیواره یا سقف کابین می باید دارای حداقل ضخامت 4 میلی متر بوده و جهت جلو گیری از ریزش در هنگام شکسته شدن از پشت با لایه چسبدار پوشانده شده باشد.

بستن دربهایی که به طور خودکار عمل میکنند.

  • در زمان کار کرد عادی در صورتی که فرمان خودکار پس از یک بازه ی زمانی ضروری باید بسته شوند. این بازه ی زمانی بر اساس ترافیک آسانسور تعیین می گردد. (در آسانسورهای تمام اتوماتیک ،پارک دائم با درابز ممنوع میباشد )

معکوس کننده حرکت بسته شدن

  • اگر درب ها ازنوع خودکار با نیروی محرکه باشد باید وسیله ای برای معکوس نمودن حرکت بسته شدن درب کنترلهای داخل کابین تعبیه شود.
  • در صورتی که فاصله آزاد ازافقی از لبه خارجی کابین و عمودی بر آن (تا دیواره چاه ) از 3/0 متر بیشتر شود باید سقف کابین نرده گذاری شود.
  • اندازه گیری فواصل آزاد از دیواره چاه باید انجام گیرد تورفتگی های در دیواره به عرض و ارتفاع کمتر از 3/0 متر در نظر گرفته نمیشود.
  • نرده ها باید د ارای شرایط و الزامات زیر باشند:

الف)باید دارای دستگیره و سینی محافظ پنجه پا به ارتفاع 1/0متر و حداقل یک میله میانی در نصف ارتفاع نرده ها باشند.

ب)با در نظر گرفتن فاصله آزادافقی از پشت دستگیره نرده ارتفاع آن باید حداقل:

1- 70/0 متر در صورتیکه فاصله آزاد 85/0 متر یا کمتر باشد.
2- 10/1 متر در صورتیکه فاصله آزاد 85//0متر بیشتر باشد.

  • فاصله افقی بین لبه خارجی دستگیره و هر قسمت از چاه (اشمل وزنه تعادل ، سوییچ ها، ریل ها، براکتها و …) باید حداقل 10/0متر باشد.
  • نرده ها باید دسترسی ایمن و آسان به سقف باید ازقسمت یا قسمتهایی که دسترسی به آن انجام میگیرد را فراهم نماید.
  • حداکثر فاصله افقی نرده ازلبه های سقف کابین میباید 15/0م متر باشد.
  • در صورت وجود نرده، علامت یا نوشته هشدار دهنده ای ، برای آگاهی از خطر آفرین بودن تکیه بر آنها در جایی مناسب بر روی آنها باید نصب شود.
  • شیشه هایی که در سقف کابین بکار میروند ، باید نوع لایه د ار باشند.
  • زمانیکه آسانسور در حال استفاده میباشد کابین یاید دائما روشن باشد. در مورد درهای خودکار دارای نیروی محرکه در زمانیکه کابین در یک طبقه پارک شده است و درها بسته اند این روشنایی می تواند خاموش گردد.

ورودی کابین

  • ورودی های کابین باید مجهز به درب باشند.